Πολιτική Προστασίας Δεδομένων ΝextJob

 Η επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα NextJob (στο παρόν “Ιστοσελίδα”) διέπεται απο τους όρους χρήσης και την παρούσα Πολιτική Απορρήτου. Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων ισχύει από 10/12/2018. Εάν διαφωνείτε με οποιονδήποτε όρο της παρούσας πολιτικής και δεν επιθυμείτε πλέον να κάνετε χρήση των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας, επιλέγοντας απο το προφίλ σας το "διαγραφή λογαριασμού" στέλνοντας μας email στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση support@nextjob.gr.

Σας προτρέπουμε να διαβάσετε με προσοχή την παρούσα Πολιτική, όταν χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας αλλά και τις υπηρεσίες μας ή συναλλάσσεστε μαζί μας με οποιονδήποτε τρόπο. Με την ανάγνωση της παρούσας Πολιτικής, λαμβάνετε πληροφορίες για τους τρόπους που εμείς, συλλέγουμε, επεξεργαζόμαστε και προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα μέσα απο την ιστοσελίδα μας NextJob.gr

Όλοι οι όροι της παρούσας Πολιτικής απορρήτου, εφαρμόζονται σε κάθε περίπτωση στην οποία η NextJob λαμβάνει και διαχειρίζεται τα προσωπικά σας δεδομένα ως υπεύθυνος επεξεργασίας (controller) αυτών και για τους σκοπούς που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική και μόνο.

 

ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου εφαρμόζεται για όλες τα δεδομένα που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε απο την ιστοσελίδα μας www.nextjob.gr και τη σχετική εφαρμογή (app) της NextJob. Η Πολιτική Απορρήτου ισχύει από την δημοσίευση της στην ιστοσελίδα αυτή και καλύπτει κάθε συλλογή δεδομένων, τη χρήση και οποιαδήποτε άλλη μορφή επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων. Δεν ισχύει για τη συλλογή πληροφοριών απο εμάς με οποιονδήποτε άλλο τρόπο πλην των τρόπων συλλογής που πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας μας.

 

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΡΙΤΩΝ, ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΜΟΙ (hyperlinks) ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Η Ιστοσελίδα NextJob ενδέχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα να περιλαμβάνει υπερσυνδέσμους προς τρίτες ιστοσελίδες, κυρίως μέσω της τοποθέτησης διαφημιστικών banners στην ιστοσελίδα μας, οι οποίες δεν συνδέονται με οποιοδήποτε τρόπο με εμάς και για τις οποίες δεν ισχύει η παρούσα Πολιτική Απορρήτου. Δεν αναλαμβάνουμε οποιαδήποτε ευθύνη για τις πολιτικές που εφαρμόζουν αυτές οι ιστοσελίδες τρίτων μερών, καθώς δεν έχουμε οποιαδήποτε σχέση με τα τρίτα μέρη αυτά. Κατά την περιήγηση σας σε αυτές τις ιστοσελίδες εφόσον ανακατευθυνθείτε σε αυτές μέσω της ιστοσελίδες μας, σας προτρέπουμε να ελέγχετε τις Πολιτικές διαχείρισης και προστασίας δεδομένων πριν υποβάλλετε οποιαδήποτε προσωπική ή μη πληροφορία σε αυτές.

 

ΤΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ

Η NextJob είναι ο μοναδικός Υπεύθυνος Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων για όλες τις πληροφορίες και δεδομένα που συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία μέσω της ιστοσελίδας αυτής.

Ορισμός: «Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή προσωπικά δεδομένα» για αυτή την Πολιτική Απορρήτου είναι κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων»).

 

Δεν πουλάμε, μεταβιβάζουμε είτε με οποιοδήποτε τρόπο αποκαλύπτουμε ή διαβιβάζουμε σε τρίτα άτομα τις προσωπικές πληροφορίες που συλλέγουμε από εσάς, χωρίς τη ενημέρωση και τη συναίνεση απο εσάς. Ενδέχεται να γίνεται πρόσβαση των δεδομένων σας ανάλογα με τις ρυθμίσεις απορρήτου που εσείς έχετε προκαθορίσει από αόριστο αριθμό ατόμων. Επίσης, ενδέχεται οι εργοδότες να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας (προσωπικά στοιχεία και βιογραφικό) για τους σκοπούς της εξέτασης της αιτήσεως σας για εύρεση εργασίας ή για σκοπούς αυτόματης πρόσληψης εργαζομένου. Με την παρούσα πολιτική αναγνωρίζετε και αποδέχεστε αυτό το ενδεχόμενο. Η χρήση των δεδομένων που συλλέγουμε μέσω της ιστοσελίδας μας NextJob περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στους σκοπούς για τους οποίους τα συλλέγουμε με βάση την παρούσα Πολιτική, όπως αναφέρεται παρακάτω:

 

Δεδομένα εγγραφής-δημιουργίας λογαριασμού στην NextJob

 

Για να δημιουργήσε έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα μας επιλέγετε το "Δημιουργία Λογαριασμού" ή αλλιώς "Sign up". Κατά τη δημιουργία λογαριασμού μας χορηγείτε τα ακόλουθα στοιχεία: Όνομα, επίθετο, email, όνομα χρήστη (username) και κωδικό (password).  Για την παροχή προσωποποιημένων υπηρεσιών και εύρεση ή αναζήτηση εργασίας, μετά τη δημιουργία του λογαριασμού σας, μπορείτε να διαμορφώσετε-ανανεώσετε το προφίλ σας προσθέτοντας επιπλέον πληροφορίες.

 

Προφίλ Χρήστη

Μπορείτε να δηλώσετε με βάση τα κριτήρια που σας προσφέρουμε στην πλατφόρμες μας, τις προτιμήσεις σας και να επιλέξετε τι είδους πληροφορίες επιθυμείτε να προβάλλονται στο προφίλ σας, καθώς επίσης και να το ενημερώνετε κατά βούληση. Ενδέχεται λοιπόν εφόσον το επιλέξετε να μας χορηγήσετε επιπλέον πληροφορίες όπως τη φωτογραφία(-ες) σας, το φύλο, την ηλικία, την τοποθεσία (διεύθυνση σας ή την πόλη κατοικίας), ταχυδρομικό κώδικα, ημερομηνία γέννησης, οικογενειακή κατάσταση, τηλέφωνο επικοινωνίας, επάγγελμα, ξένες γλώσσες, αναζήτηση εργασίας (Ναι ή Όχι), ιδιότητα υπάλληλος, εργοδότης ή επιχείρηση, προσωπικά σχόλια και πληροφορίες και το βιογραφικό σας σημείωμα. Να σημειωθεί ότι αυτές τις πληροφορίες μας τις χορηγείτε εφόσον εσείς το επιθυμείτε και μόνο και όχι υποχρεωτικά. Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές θα σας βοηθήσουν να αναζητήσετε θέσεις εργασίας που ταιριάζουν στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα σας ή να σας εντοπίσουν εύκολα οι εργοδότες και οι επιχειρήσεις που ψάχνουν εργαζομένους με τα δικά σας προσόντα.

Σας προτρέπουμε να μη δημοσιοποιείτε πληροφορίες που δεν επιθυμείτε να δημοσιοποιηθούν. Ωστόσο, αν το πράξετε μπορείτε να περιορίσετε το δίκτυο των ατόμων που θα έχουν πρόσβαση σε αυτό, επιλέγοντας ανάμεσα από τις ρυθμίσεις απορρήτου. είτε την πρόσβαση σε όλους (δημόσιο προφίλ), είτε την πρόσβαση μόνο σε φίλους (περιορισμένη πρόσβαση) ή τον αποκλεισμό όλων (ιδιωτικό προφίλ).

Δημοσίευση πληροφοριών απο εσάς και "ανέβασμα" αρχείων και βίντεο

Ενδέχεται επίσης να συλλέγουμε δεδομένα που εσείς μας παρέχετε, όταν δημοσιεύετε οποιαδήποτε πληροφορία στο προφίλ σας μέσω του πεδίου με τίτλο "γράψε κάτι" (status), ή ακόμα και όταν "ανεβάζετε" αρχεία απο τον υπολογιστή σας,  όπως η χρήση του βιογραφικού σας σημειώματος ή η λήψη βίντεο.

Δεν απαιτείται να δημοσιεύετε ή να "ανεβάζετε" προσωπικά δεδομένα στο προφίλ σας. Ωστόσο, αν το πράξετε μπορείτε να περιορίσετε το δίκτυο των ατόμων που θα έχουν πρόσβαση σε αυτό, επιλέγοντας ανάμεσα από τις ρυθμίσεις απορρήτου είτε την πρόσβαση σε όλους (δημόσιο προφίλ), είτε την πρόσβαση μόνο σε φίλους (περιορισμένη πρόσβαση) ή τον αποκλεισμό όλων (ιδιωτικό προφίλ).

Φίλοι

Ενδέχεται επίσης να μας παρέχετε πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεση σας με άτομα, άλλους χρήστες της πλατφόρμας μας, οι οποίοι βρίσκονται στο δίκτυο σας με την επισήμανση "φίλος" (friend). Συλλέγουμε επίσης πληροφορίες που αφορούν τα προσωπικά μηνύματα που ανταλλάσσετε με φίλους ή και αγνώστους στο ιδιωτικό σας chat room (messenger), μηνύματα ή φωτογραφίες που δημοσιεύουν αυτοί στο προφίλ σας,  δίνοντας σας την επιλογή να λαμβάνετε τέτοιου είδους μηνύματα ή φωτογραφίες απο όλους, απο περιορισμένο αριθμό ατόμων ή και απο κανέναν, επιλέγοντας τα αντίστοιχα πεδία που εμφανίζονται στις ρυθμίσεις απορρήτου .

Βασικές πληροφορίες

Συλλέγουμε επιπλέον στοιχεία και σας παρέχουμε πληροφορίες που συνδέονται με το λογαριασμό σας και τη χρήση του. Συγκεκριμένα, σας ενημερώνουμε πότε έγινε η πιο πρόσφατη είσοδος στο λογαριασμό σας, την κατάσταση σας (μέλος ή μη μέλος), την ημερομηνία δημιουργίας λογαριασμού με την NextJob και το διαθέσιμο υπόλοιπο χώρου που σας παρέχουμε για το "ανέβασμα" των προσωπικών σας αρχείων.

Στατιστικά στοιχεία χρήσης προφίλ

Με βάση τη δραστηριότητα σας, σας παρέχουμε ορισμένα στατιστικά στοιχεία στο λογαριασμό σας ώστε να γνωρίζετε τον τρόπο που διαχειρίζεστε το λογαριασμό σας. Συγκεκριμένα συλλέγουμε και σας παρέχουμε πληροφορίες όπως το συνολικό αριθμό των επισυνημμένων απο εσάς αρχείων, τις προσκλήσεις απο φίλους να συνδεθούν με εσάς, το συνολικό αριθμό σχολίων που έγιναν σε εσάς και το συνολικό αριθμό φωτογραφιών που έχετε "ανεβάσει" στο προφίλ σας.

Επιπλέον, διατηρούμε αρχείο εισόδου στις υπηρεσίες μας μέσω της πλατφόρμας ή της εφαρμογής μας (app) και λαμβάνουμε το περιεχόμενο της δραστηριότητας σας όπως όταν επιλέγετε να παρακολουθήσετε ένα εκπαιδευτικό βίντεο, ή όταν δημοσιεύετε άρθρα ή αναζητάτε εργασία ή κάνετε αίτηση για την κάλυψη θέσης εργασίας.

Σελίδες και υπηρεσίες τρίτων μερών

Συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με τις επισκέψεις σας και την δραστηριότητα σας σε υπηρεσίες που παρέχονται απο τρίτα μέρη όταν επισκέπτεστε μέσω της πλατφόρμας μας άλλες υπηρεσίες, μέσω διαφημίσεων, cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Πληροφορίες απο συνεργάτες: ενδέχεται να λαμβάνουμε πληροφορίες απο συνεργάτες μας, για εσάς, όταν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες που παρέχουμε σε αυτούς, κυρίως από εργοδότες που αναζητούν εργαζομένους, μέσω αγγελίας ευρέσεως εργασίας.

Cookies

Η σελίδα αυτή δεν χρησιμοποιεί cookies που συλλέγουν προσωπικά δεδομένα. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφθείτε την Πολιτική Cookies .

Αρχεία log

Τα aρχεία log είναι αυτόματες καταγραφές του διακομιστή όταν ο χρήστης επισκέπτεται τη σελίδα.

Άλλες υπηρεσίες

Οι υπηρεσίες μας είναι δυναμικές και ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές, προσθήκες ή αφαίρεση υπηρεσιών και τρόπων συλλογής δεδομένων. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον και νέους τρόπους συλλογής δεδομένων, με τους οποίους θα συλλέγουμε νέους τύπους δεδομένων ή θα χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά για άλλους σκοπούς θα σας ενημερώσουμε άμεσα τροποποιώντας την παρούσα Πολιτική Απορρήτου.

ΣΚΟΠΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

Το πόσα δεδομένα συλλέγουμε εξαρτάται απο το πόσα δεδομένα μας χορηγείτε εσείς και το πως χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας εξαρτάται απο ποιες υπηρεσίες μας χρησιμοποιείτε και πως τις χρησιμοποιείτε με βάση τις ρυθμίσεις απορρήτου που έχετε καθορίσει ως χρήστης των υπηρεσιών αυτών.

 

Ταυτοποίηση χρήστη και διαχείριση ατομικού λογαριασμού: χρησιμοποιούμε τα στοιχεία σας ώστε να δημιουργήσουμε τον ατομικό σας λογαριασμό και το ατομικό σας προφίλ, να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητα σας, ώστε να δούμε εάν έχετε συμπληρώσει τα 18 σας έτη και να σας αναγνωρίζουμε ως χρήστη κάθε φορά που επιθυμείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας. Επιπλέον, μέσα απο τις ρυθμίσεις απορρήτου σας παρέχουμε τη δυνατότητα να ελέγχετε το λογαριασμό σας, τη δημοσίευση προσωπικών σας πληροφοριών και να καθορίζετε εσείς τους τρόπους επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών με τρίτα πρόσωπα.

 

Eξατομίκευση υπηρεσίων: Xρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας ώστε να σας παρέχουμε εξατομικευμένες υπηρεσίες με σκοπό την ορθή αναζήτηση και εύρεση εργασίας ή την ορθή αναζήτηση και εύρεση ανθρωπίνου δυναμικού εάν είστε εργοδότης. Οι υπηρεσίες μας σας βοηθούν να συνδέεστε με άλλους χρήστες, να αναζητάτε και να βρίσκετε θέσεις εργασίας, να ενημερώνεστε για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στην αγορά είτε εκεί που διαμένετε ή σε συγκεκριμένη τοποθεσία που έχετε δηλώσει, να μένετε ενημερωμένοι για εργασιακά θέματα που σας αφορούν, να παρακολουθείτε εκπαιδευτικά σεμινάρια και να βελτιώνεστε ως επαγγελματίες.

Δίκτυο εργασίας: Οι υπηρεσίες μας σας παρέχουν τη δυνατότητα να είστε μέρος ενός μεγάλου δικτύου αναζήτησης ή εύρεσης εργασίας, να γνωρίζετε άτομα, συνεργάτες, εργοδότες, εργαζόμενους και άλλους επαγγελματίες με σκοπό να διευρύνετε τον κύκλο γνωριμιών σας. Για να το πραγματοποιήσετε αυτό οφείλετε να "συνδέεστε" με άτομα μέσω της λίστας φίλων και αυτοί να επιθυμούν να συνδεθούν με εσάς. Όλες οι επιλογές του κύκλου ατόμων στον οποίο θα εκτίθεστε ή του περιορισμού αυτών βρίσκεται στα χέρια σας μέσα απο τις ρυθμίσεις απορρήτου.

Δημοσίευση εργασίας: Οποιοσδήποτε εργοδότης, μπορεί να δημοσιεύσει θέσεις εργασίας στην πλατφόρμα μας χρησιμοποιώντας τον αντίστοιχο επαγγελματικό-εταιρικό του λογαριασμό. Αν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες μας για να προσλάβει επαγγελματίες οποιασδήποτε ειδικότητας, θα του ζητηθούν τα προσωπικά του δεδομένα όπως το όνομά-επίθετο, επωνυμία εταιρίας την οποία εκπροσωπεί, ένα τηλεφωνο επικοινωνίας, περιγραφή κτλ. Αυτά τα προσωπικά δεδομένα μπορεί να περιληφθούν σε κάποια διαφήμιση αν μας το ζητήσει ο εργοδότης. Σε περίπτωση ανάρτησης αγγελίας και υποβολής ενδιαφέροντος για αυτήν από πλευράς των χρηστών της πλατφόρμας, υπεύθυνος για την νομιμότητα της επεξεργασίας των δεδομένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του GDPR, στα οποία απέκτησε πρόσβαση καθίσταται ο εργοδότης.

Προβολή μελών: η NextJob προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες των μελών προς εύρεση της κατάλληλης θέσης εργασίας ή τον ευχερή εντοπισμό τους από εργοδότες, με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα προβάλλει ορισμένα προφίλ (λογαριασμούς) χρηστών ως προτεινόμενα ή δημοφιλέστερα με βάση την κινητικότητα τους στην πλατφόρμα, την επισκεψιμότητα τους ή την αλληλεπίδραση τους (συνομιλίες, δραστηριότητα κ.α.) με άλλους χρήστες ή εργοδότες στην πλατφόρμα μας. 

Ενημέρωση και εκπαίδευση: Οι υπηρεσίες που σας παρέχουμε σας βοηθάνε να μαθαίνετε όλα τα νέα, τα σεμινάρια, τις ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις που ταιριάζουν με το προφίλ και τα ενδιαφέροντα σας προκειμένου να τα παρακολουθήσετε. Ενδέχεται να χρησιμοποιούμε στοιχεία του προφίλ και των προτιμήσεων σας ώστε να σας δίνουμε αυτές τις πληροφορίες να σας προτείνουμε εκπαιδευτικό υλικό και τρόπους να βελτιώσετε το επαγγελματικό σας προφίλ και τις γνώσεις σας.

Premium Υπηρεσίες: ενώ η δημιουργία προφίλ- λογαριασμού είναι εντελώς δωρεάν, ενδέχεται να παρέχουμε ορισμένες επιπλέον υπηρεσίες στα μέλη μας έναντι αμοιβής με σκοπό τη βελτίωση των επαγγελματικών τους προσόντων και τη εύρεση καλύτερων θέσεων εργασίας. Δεν παρέχουμε σε κανέναν πάροχο premium υπηρεσιών προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας ή στοιχεία τα οποία εσείς έχετε χαρακτηρίσει ως "ιδιωτικά" μέσω των ρυθμίσεων απορρήτου, χωρίς τη συναίνεση σας. Εάν επιλέξετε να λάβετε μια premium υπηρεσία, όπως για παράδειγμα εκπαιδευτικά σεμινάρια χορηγείτε δεδομένα στον πάροχο των υπηρεσιών αυτών, τα οποία δεν υπόκεινται στην παρούσα πολιτική Απορρήτου αλλά στις ειδικότερες πολιτικές των παρόχων αυτών.  

Επικοινωνία: η NextJob επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ των μελών της πλατφόρμας μας,  είτε δημόσια, είτε σε ιδιωτικό παράθυρο. Ο έλεγχος των συνομιλιών αυτών γίνεται μέσα απο τις ρυθμίσεις απορρήτου της ιστοσελίδας μας. Εμείς ενδέχεται να επικοινωνούμε μαζί σας μέσω email, κινητού τηλεφώνου ή μέσω εσωτερικών μηνυμάτων. Η επικοινωνία μας μαζί σας θα γίνεται μόνο για πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών μας, την ασφάλεια των δεδομένων σας, ή σχετικά με υπηρεσίες που μας έχετε ζητήσει, ερωτήσεις που έχετε υποβάλει σε εμάς ή μέσω οποιουδήποτε τρόπου έχετε επικοινωνήσει εσείς μαζί μας. Ενδέχεται επίσης να επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω ειδοποιήσεων/υπενθυμίσεων για να σας υπενθυμίσουμε μια συνάντηση, ένα ραντεβού ή μια πρόσκληση που έχετε υποβάλει, αποδεχτεί ή κανονίσει ή να σας κάνουμε προτάσεις σχετικά με νέες αγγελίες ευρέσεως εργασίας που τυχόν σας ενδιαφέρουν. 

Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε τέτοια επικοινωνία απο εμάς, μπορείτε να μας αποστείλετε ένα μήνυμα στο email support@nextjob.gr .και να μας ζητήσετε να διακόψουμε οποιαδήποτε συναφή επικοινωνία στο μέλλον.

Ακόμα και αν ζητήσετε απεγγραφή, εμείς ενδέχεται να επικοινωνούμε μαζί σας στις περιπτώσεις που είμαστε υποχρεωμένοι απο το Νόμο, ή μας το έχετε ζητήσει εσείς με νεότερο μήνυμα, ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο αφορά την προστασία των δικαιωμάτων σας και το θεωρούμε σημαντικό.

 Διαφήμιση: Ενδέχεται να εμφανίζουμε στην πλατφόρμα της NextJob διαφημίσεις απο τρίτα μέρη και ιστοσελίδες, τα οποία προσφέρουν προϊόντα ή υπηρεσίες σε εσάς είτε γενικού περιεχομένου είτε σχετικές με τα ενδιαφέροντα σας. Η εταιρία μας δεν χορηγεί προσωπικά δεδομένα χρηστών σε διαφημιστές με σκοπό την στοχευμένη διαφήμιση. Οι διαφημιστές ενδέχεται όμως να έχουν πρόσβαση οι ίδιοι σε προσωπικά σας δεδομένα στην περίπτωση που ο λογαριασμός σας είναι δημόσιος και άρα ορατός από αόριστο αριθμό ατόμων. Η εταιρία μας ενοικιάζει χώρο στην πλατφόρμα της σε διαφημιστικές εταιρίες με σκοπό την προβολή αυτών. Τα εικονίδια διαφήμισης θα γίνονται εύκολα ορατά από εσάς καθώς θα υπάρχει η ένδειξη “sponsored”  ή «διαφήμιση» πάνω σε αυτά με σκοπό την ενημέρωση σας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επιλέξετε αυτά τα εικονίδια και κάνετε «κλικ» πάνω τους, θα μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα των τρίτων μερών όπου θα παρουσιάζουν αναλυτικά τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα τους. Σε αυτή την περίπτωση ενδέχεται τα τρίτα αυτά μέρη να αποθηκεύσουν ή να χρησιμοποιήσουν το όνομα ή το επώνυμο σας, ή άλλα στοιχεία της της ταυτότητας σας ή άλλα προσωπικά δεδομένα (όπως η IP address σας). Στην περίπτωση αυτή δεν ισχύουν πλέον οι παρόντες όροι, αλλά οι όροι των τρίτων μερών. Η εταιρία μας δεν υπέχει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια των τρίτων αυτών μερών σχετικά τα δεδομένα σας.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμες τα προσωπικά σας δεδομένα (ή/και τα δεδομένα επικοινωνίας σας) για να διερευνήσουμε περιστατικά ασφάλειας ή παραβίασης των όρων χρήσης ή της πολιτικής απορρήτου που έχει διαβάσει, κατανοήσει και αποδεχθεί ο χρήστης  πριν τη δημιουργία του λογαριασμού του ή παρενοχλήσεις μελών προς άλλα μέλη.

 

ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ

Η εταιρία μας εφαρμόζει διαφορετικές πολιτικές διατήρησης προσωπικών δεδομένων ανάλογα με τον σκοπό για τον οποίο τα επεξεργάζεται. Στόχος είναι η παροχή σε εσάς όσο τον δυνατόν καλύτερων υπηρεσιών και εμπειρίας χρήσης.

Συγκεκριμένα: α. διατηρούμε δεδομένα εγγραφής-δημιουργίας λογαριασμού στην NextJob, δεδομένα Προφίλ Χρήστη και δεδομένα που ο χρήστης δημοσιεύει στον λογαριασμό του, για όσο χρονικό διάστημα έχει ενεργοποιημένο το προφίλ του κάνοντας χρήση των υπηρεσιών μας, τροποποιεί τα στοιχεία του όταν αυτά μεταβάλλονται  ή/και δεν έχει διαγράψει/απενεργοποιήσει το λογαριασμό του. Αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνουν και τη δραστηριότητα σας, τα σχόλια δικά σας ή άλλων χρηστών για εσάς ή το υλικό που εσείς έχετε δημοσιεύσει (π.χ. βιογραφικό σημείωμα κτλ). Ο εργοδότης δύναται να έχει πρόσβαση στα βιογραφικά σημειώματα των χρηστών μόνο για εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο καθορίζεται με βάση την ύπαρξη από αυτόν ενεργής αγγελίας προς εύρεση προσωπικού. Με τη λήψη του βιογραφικού σημειώματος από τον εργοδότη καθίσταται πλέον αυτός αποκλειστικά υπεύθυνος για το σεβασμό των προσωπικών δεδομένων που αναγράφονται εκει, β. κρατάμε δεδομένα αγγελιών για όσο χρονικό διάστημα είναι ενεργή η αγγελία με βάση τα κριτήρια που έχει προκαθορίσει ο εργοδότης, γ. κρατάμε δεδομένα επαφών χρηστών μέχρι ο χρήστης να επιλέξει το κοινό που επιθυμεί να είναι ορατό το προφίλ του ή μέχρι να διαγράψει έναν χρήστη από τις επαφές του, δ. διατηρούμε δεδομένα logs, στατιστικά στοιχεία και δεδομένα εισόδου-εξόδου του χρήστη από τον λογαριασμό του κατ ανώτερο χρονικό διάστημα τα 3 έτη, ε. με τη χρήση των αναγκαίων cookies δεν συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα, στ. εάν επιθυμείτε να κάνετε κάποια αγορά υπηρεσίας (εκπαιδευτικό σεμινάριο κτλ) η εταιρία μας δεν συλλέγει στοιχεία προσωπικής πιστωτικής κάρτας, αλλά χρησιμοποιούμε γι αυτό το σκοπό τρίτους παρόχους, οι οποίοι λειτουργούν σαν μεσάζοντες, χωρίς όμως να μας μεταφέρουν προσωπικά σας στοιχεία.

Σε περίπτωση πλήρους αδράνειας, η οποία αποδεικνύεται από την απουσία εισόδου του χρήστη στον λογαριασμό του, με χρήση των προσωπικών του κωδικών, για πάνω από 24 μήνες ο λογαριασμός καθώς και όλο το περιεχόμενο και τα αρχεία του χρήστη διαγράφονται από την βάση δεδομένων της πλατφόρμας μας. 

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

Ως χρήστης των υπηρεσιών μας έχετε συγκεκριμένα δικαιώματα σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Η NextJob ήδη κατά το σχεδιασμό των υπηρεσιών που προσφέρει σε εσάς έχει ενσωματώσει πολιτικές φιλικές προς τον χρήστη που σέβονται τα προσωπικά του δεδομένα. Ο χρήστης κατά τη δημιουργία του λογαριασμού του έχει πρόσβαση στις ρυθμίσεις απορρήτου , δίνοντας του τη δυνατότητα να καθορίσει τις πληροφορίες που θα μοιράζεται, το κοινό που θα τις βλέπει και το χρόνο που θα είναι αυτές διαθέσιμες, δίνοντας του ταυτόχρονα επιλογή να διαγράψει παλιές και νέες δημοσιεύσεις, ακόμα και τον ίδιο το λογαριασμό του, να τροποποιήσει/ενημερώσει τα στοιχεία του ή να τα περιορίσει στα απολύτως απαραίτητα. Επιπλέον, όμως η εταιρία μας παρέχει στο χρήστη και άλλα δικαιώματα. Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν ο χρήστης έχει τα ακόλουθα δικαιώματα:

  1. Το δικαίωμα πληροφόρησης: Η εταιρία μας θα απαντήσει σε οποιοδήποτε αίτημα σχετικό με τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη, με ακρίβεια, σαφήνεια και διαφάνεια σε απλή και καθαρή γλώσσα.
  2. Το δικαίωμα πρόσβασης: έχει ο χρήστης το δικαίωμα πρόσβασης χωρίς κόστος σε όλα τα προσωπικά δεδομένα που παρέχετε στην εταιρία μας σε εκτυπωμένη ή ηλεκτρονική μορφή και σε κάθε σχετική πληροφορία όπως τους σκοπούς επεξεργασίας, τις κατηγορίες των προσωπικών δεδομένων και το χρόνο της επεξεργασίας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δικαίωμα πρόσβασής σας θα βρείτε στην επόμενη παράγραφο (Πολιτική Αιτημάτων Πρόσβασης).
  3. Το δικαίωμα διόρθωσης: ο χρήστης έχει το δικαίωμα διόρθωσης λανθασμένων, ανακριβών, ελλιπών ή παρωχημένων δεδομένων, όπου επιτρέπεται απο το Νόμο και τους σχετικούς Κανονισμούς
  4. Το δικαίωμα φορητότητας: ο χρήστης έχει το δικαίωμα να ζητήσει από την εταιρία μας να μεταφέρει τα προσωπικά του δεδομένα σε δομημένη αναγνώσιμη μορφή σε εσάς ή σε τρίτα μέρη. Αυτό το δικαίωμα εφαρμόζεται σε όλα τα υποχρεωτικά δεδομένα που μας έχει χορηγήσει ο χρήστης.
  5. Το δικαίωμα στη διαγραφή/λήθη: ο χρήστης έχει το δικαίωμα να ζητήσει από εμάς να διαγράψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, υπό την προϋπόθεση:

α. Να μην υπάρχει νομική υποχρέωση που να επιβάλλει την διατήρηση τους

β. Να μην υπάρχει νόμιμος λόγος που να υπερισχύει της διαγραφής

γ. Τα προσωπικά δεδομένα να έχουν συλλεγεί παράνομα (όπως για παράδειγμα κατά παράβαση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικών Δεδομένων / General Data Protection Regulation)

δ. Να υπάρχει νόμιμη υποχρέωση διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων.

6. Το δικαίωμα του περιορισμού: ο χρήστης έχει το δικαίωμα να ζητήσει τον περιορισμό κάθε πράξης επεξεργασίας από εμάς, όταν αμφισβητεί την ακρίβεια των δεδομένων του και εμείς δεν έχουμε επιβεβαιώσει ακόμα την ακρίβεια των δεδομένων αυτών. Όταν η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων περιορίζεται, έχουμε το δικαίωμα να αποθηκεύουμε τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη, όχι όμως και να τα επεξεργαζόμαστε περαιτέρω. Η εταιρία μας θα διατηρήσει αρκετές πληροφορίες για κάθε παίκτη ώστε να διασφαλίσει ότι ο περιορισμός των δεδομένων κάθε παίκτη θα γίνει σεβαστός  και για το μέλλον.

7. Το δικαίωμα στην μη λήψη αποφάσεων με αυτοματοποιημένα μέσα: ο χρήστης έχει το δικαίωμα να μην υπόκειται σε απόφαση που λαμβάνεται αποκλειστικά βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, η οποία παράγει έννομα αποτελέσματα που το αφορούν. Το δικαίωμα αυτό δεν αφορά τις υπηρεσίες μας

Όλα τα δικαιώματα μπορούν να ασκηθούν με την υποβολή από εσάς έγγραφης ή ηλεκτρονικής αίτησης στο email μας support@nextjob.gr όλες τις ώρες και ημέρες.

Η NextJob θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να απαντήσει στο αίτημά σας εντός 30 ημερολογιακών ημερών εκτός αν πρέπει να λάβει επιπλέον μέτρα για την ικανοποίηση του αιτήματός σας, κοινοποιώντας σας όμως την καθυστέρηση αυτή.

Η NextJob έχει το δικαίωμα να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του ατόμου που υποβάλλει αίτηση άσκησης δικαιωμάτων, γι αυτό και θεωρεί απαραίτητο ο αιτών θα πρέπει να μας αποστείλει αντίγραφο της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του μαζί με την υποβολή του αιτήματος.

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να υποβάλλετε παράπονο στην Ελληνική Αρχή Προστασίας Προσωπικών δεδομένων ακόλουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε στον παρακάτω ιστότοπο  (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, +30 210 6475600, contact@dpa.gr , www.dpa.gr)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΧΡΗΣΤΩΝ

Στην περίπτωση αιτήματος πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα χρήστη, θα σας παράσχουμε ένα αντίγραφο πληροφοριών χωρίς κανένα κόστος. Παρόλα αυτά, εμείς ενδέχεται να σας χρεώσουμε ένα εύλογο αντίτιμο στην περίπτωση που το αίτημα κριθεί προφανώς αβάσιμο ή υπερβολικό, ιδιαίτερα εάν πρόκειται για επαναλαμβανόμενα αιτήματα από το ίδιο άτομο, ή αιτήματα που αφορούν πολλαπλά αντίγραφα.

Οι πληροφορίες θα παρέχονται χωρίς καθυστέρηση εντός 1 (ενός) μήνα από την παραλαβή του αιτήματος. Στην περίπτωση πολλαπλών αιτημάτων ή σύνθετων αιτημάτων πρόσβασης, ενδέχεται να επεκτείνουμε το διάστημα απόκρισης του για 1 (έναν) επιπλέον μήνα, παρέχοντας κάθε πληροφορία που να αιτιολογεί την χρονική επέκταση του.

Στην περίπτωση που αρνηθούμε να απαντήσουμε σε κάποιο ή σε όλα τα αίτημα πρόσβασής σας, θα σας εξηγήσουμε αναλυτικά τους λόγους της άρνησης. Όταν λάβετε την απάντηση μπορείτε είτε να υποβάλλετε παράπονο στην Ελληνική Αρχή Προστασίας Προσωπικών δεδομένων (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, +30 210 6475600, contact@dpa.gr , www.dpa.gr)  είτε να προσφύγετε στη δικαιοσύνη το αργότερο εντός 1 (ενός) μήνα από την λήψη της απάντησης.

Έχουμε το δικαίωμα να επιβεβαιώνουμε την ταυτότητα σας όταν εσείς υποβάλλεται το αίτημα πρόσβασης με κάθε λογικό μέσο. Εάν το αίτημα υποβάλλεται ηλεκτρονικά, θα παρέχουμε πληροφορίες χρησιμοποιώντας ένα ευρέως γνωστό ηλεκτρονικό τύπο.

Στην περίπτωση που επεξεργαζόμαστε μεγάλο όγκο δεδομένων ενός χρήστη, διατηρούμε το δικαίωμα να ρωτήσουμε το υποκείμενο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το υποβληθέν αίτημα. Ο ΓΚΠΔ δεν περιλαμβάνει εξαίρεση για αιτήματα που σχετίζονται με μεγάλο όγκο δεδομένων, όμως εμείς ενδέχεται να διερευνήσουμε κατά πόσον ένα αίτημα είναι προφανώς αβάσιμο ή υπερβολικό.

ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ
 

Η εταιρία μας δεν πωλεί, ενοικιάζει, εμπορεύεται, ή αποκαλύπτει με οποινδήποτε τρόπο τα προσωπικά δεδομένα είτε των επισκεπτών είτε των χρηστών (εργοδοτών-εργαζομένων), με μοναδική εξαίρεση όσα ορίζονται στην παρούσα Πολιτική. Με την παροχή από εσάς των προσωπικών σας δεδομένων μέσω της πλατφόρμας μας, μας επιτρέπετε να τα χρησιμοποιήσουμε μόνο για τους ενδεδειγμένους σκοπούς που αναφέρονται στην παρούσα πολιτική.

Η εταιρία μας διατηρεί το δικαίωμα να συνεργάζεται με τρίτα μέρη και να τους αναθέτει την εκτέλεση τμήματος των υπηρεσιών που προσφέρουμε σε εσάς για λογαριασμό μας και στο πλαίσιο των σκοπών της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου. Τα τρίτα αυτά μέρη θα ονομάζονται «εκτελούντες» και θα είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν τις συμφωνημένες υπηρεσίες σε εσάς κατόπιν ειδικής εντολής μας και με την υπογραφή ειδικής σύμβασης με εμάς που θα εξασφαλίζει την προστασία και την ασφάλεια δεδομένων σας στον βαθμό που είναι απαραίτητο. Δεν τους επιτρέπουμε να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα για δικούς τους σκοπούς ή να τα μεταβιβάζουν σε τρίτους εκτός αν κρίνεται απαραίτητο για την εκτέλεση υπηρεσιών ή λειτουργιών για την εταιρία μας ή για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Νόμου.

Έχουμε την υποχρέωση να διαβιβάσουμε προσωπικά σας δεδομένα, σύμφωνα με απαίτηση Νόμου ή οποιαδήποτε επιταγή των διωκτικών αρχών για οποιονδήποτε λόγο,  για παράδειγμα στα δικαστήρια, σε κυβερνητικές αρχές και σε ρυθμιστικά όργανα, σε νομικούς ή οικονομικούς μας συμβούλους  ή σε οποιοδήποτε τρίτο μέρος μόνο κατόπιν ρητής συναίνεσής σας.

 

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται σε server εντός της ΕΕ. Τα προσωπικά σας δεδομένα δεν μεταφέρονται σε τρίτες χώρες εκτός ΕΕ. Σε περίπτωση που χρειαστεί για οποιονδήποτε λόγο να μεταφέρουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, θα επιλέξουμε να τα μεταφέρουμε σε χώρες που έχουν ικανοποιητικό επίπεδο προστασίας δεδομένων ή συγκριτικά επίπεδα προστασίας σε σχέση με την προστασία των προσωπικών δεδομένων στην συγκεκριμένα έννομη τάξη και κατόπιν ρητής συναίνεσής σας.

Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα μεταφερθούν εκτός ΕΕ, θα χρησιμοποιηθούν πρότυπες ρήτρες που θα διασφαλίζουν ότι αυτές οι μεταφορές δεδομένων είναι σύμφωνες με τους εφαρμοστέους νόμους προστασίας της ιδιωτικότητας.

Η εταιρία μας λαμβάνει πάντοτε όλα τα αναγκαία μέτρα για να διαφυλάξει ότι οι πληροφορίες σας που ενδέχεται να χρησιμοποιούνται από τρίτα μέρη σύμφωνα με την παρούσα πολιτική διατηρούνται ασφαλείς. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που πρέπει να γίνει μεταφορά δεδομένων σε τρίτη χώρα για την οποία δεν υπάρχει απόφαση επάρκειας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η μεταφορά αυτή θα προστατεύεται από τους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλαδή από τις εγκεκριμένες πρότυπες συμβατικές ρήτρες, από την πιστοποίηση Privacy Shield (για την περίπτωση που η τρίτη χώρα είναι οι ΗΠΑ) ή από διμερείς δεσμευτικούς κανόνες. Αντίγραφο του σχετικού μηχανισμού μπορεί να σας παρασχεθεί από εταιρία μας κατόπιν αιτήματός σας.

 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ


Διατηρούμε τα κατάλληλα οργανωτικά, τεχνικά, ψηφιακά και φυσικά μέσα προστασίας με σκοπό τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων από τυχαία ή παράνομη καταστροφή, αντιγραφή, απώλεια, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση μετατροπή, διάδοση ή εν γένει επεξεργασία, από οποιαδήποτε μορφής παράνομη επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων που βρίσκονται στην κατοχή μας σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό 679/2016.

ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

Αν μας έχετε δώσει στοιχεία επικοινωνίας (ηλεκτρονική διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου κλπ.) ενδέχεται να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις υπηρεσίες που έχετε δηλώσει ότι σας ενδιαφέρουν και για να σας στείλουμε τα νέα μας, τις προσφορές μας και άλλο προωθητικό υλικό κυρίως μεσω e-mail.

Εάν δε θέλετε να λαμβάνετε από εμάς υλικό εμπορικής προώθησης μέσω email μπορείτε ανά πάσα στιγμή να απεγγραφείτε είτε ενεργοποιώντας τη δυνατότητα απεγγραφής σε κάθε email που λαμβάνετε είτε επικοινωνώντας απευθείας με εμάς στο email support@nextjob.gr.

AΛΛΑΓΕΣ

Η NextJob ενδέχεται να τροποποιεί τους όρους της παρούσα Πολιτικής ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Για οποιαδήποτε τροποποίηση θα σας ενημερώνουμε εγκαίρως, μέσα απο την ιστοσελίδα μας, ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, ώστε να σας ενημερώσουμε για τις αλλαγές στους όρους αυτούς πριν αυτοί τεθούν σε εφαρμογή. Εάν διαβάζοντας τους νέους όρους δεν συμφωνείτε με τις αλλαγές μπορείτε να διαγράψετε το λογαριασμό σας πατώντας το κουμπί "διαγραφή λογαριασμού" στέλνοντας μας email στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση support@nextjob.gr.Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν 30 μέρες μετά τη δημοσίευση στην ιστοσελίδα μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Αν επιθυμείτε είτε περισσότερες πληροφορίες για τα προσωπικά σας δεδομένα που επεξεργαζόμαστε, είτε να αποκτήσετε πρόσβαση, να διορθώσετε, να αποκλείσετε την πρόσβαση ή να διαγράψετε τα προσωπικά σας δεδομένα, είτε να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας όπου την έχετε δώσει, είτε για να ρωτήσετε οτιδήποτε για την πολιτική απορρήτου, την χρήση ή μεταβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας αποστέλλοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην παρακάτω διεύθυνση.